top of page
e22cb19b-6545-4a69-a7ef-ff553f096f0c.jpg

Geschiedenis

Wij voorzien u graag met plezier van prachtige items.

Geschiedenis

Beste Klant,

In 2022 hebben wij na de Pandemi weer veel geinvesteerd in mooie juwelen, trouwringen en horloges ( Baume & Mercier, Ebel, Staudt, Certina, Seiko, Seiko Astron) ook onze website produkten zijn up to date.

Kijk gerust rond in deze webwinkel. Wij hebben alles wat hier staat op voorraad. Natuurlijk hebben wij meer als dat op deze website staat dus wanneer u vragen of opmerkingen heeft, kunt u contact met ons opnemen via info@juwelier.net

Mvg. Fred Helmer

In 2021 is de M-Line aan de collectie toegevoegd zodat er in geelgoud, witgoud en rosegoud ook een goede instap collectie is in sieraden. M-Line is een eigen collectie samengesteld door Jolanda Helmer. Ook is de collectie van Chimento juwelen uit Italie sterk uitgebreid. In horloges zijn de nieuwe modellen van Baume & Mercier, Staudt, Certina en Seiko alweer toegevoegd aan de collectie.

In 2020 is Fred Helmer juwelier opnieuw voor 5 jaar gecertificeerd door Hobeon / SKO om register taxateur in juwelen, horloges en aanverwante artikelen te zijn. Al wat hij sinds 1986 is.

In 2019 Is Fred Helmer Vice Voorzitter geworden van de NJC (Nederlandse Juweliersclub) alwaar hij sinds 1994 bij is aangesloten. Dit is een organisatie van een groot aantal niveau-juweliers die samenwerking en branche en beleid samenwerking nastreven bij zelfstandige juweliers.

In 2018 is het merk BIGLI JEWELRY aan de collectie toegevoegd en hiervan is een kleine collectie zichtbaar op de website. De gehele voorraad juwelen van BIGLI is groot en wisselt te snel bij Helmer Juwelier om dit bij te houden op de website. U kunt deze dus alleen in de fysieke juwelierswinkel in de Bergse Dorpsstraat in Rotterdam-Hillegersberg zien en aanschaffen.

In 2017 is het Nederlandse horlogemerk STAUDT toegevoegd aan de zeer uitgebreide collectie horloges, ook hiervan zijn enkele modellen zichtbaar op de webwinkel.

In 2016 is het trouwringen merk Christiaan Bauer sterk uitgebreid. Helmer Juwelier heeft nu de grootste collectie Christiaan Bauer trouwringen van Nederland. 

Geschiedenis van de eigenaren Jolanda en Fred Helmer: 

Sinds 1982 is de heer Fred Helmer eigenaar van de juwelierswinkel Juwelier Fred Helmer aan de Bergse Dorpsstraat.

Fred is in 1977 afgestudeerd uurwerkmaker en heeft daarna bij enkele gerenommeerde juweliers de kneepjes geleerd hoe het wel en ook niet moet.

In 1980 is hij gediplomeerd juwelier geworden via de opleiding op de vakschool in Schoonhoven. Tevens heeft hij velen jaren goudsmidsles gehad van Gerard van der Kruk (helaas overleden), een meester goudsmid van wereldklasse. Nadat ook het goudsmid diploma is behaald in 1982 is Fred in de Bergse Dorpsstraat voor zichzelf begonnen en heeft een nationaal bedrijf opgebouwd met internationale allure.

De opmerking "deze winkel kan zo in Zurich geplaatst worden" is meerdere malen gemaakt. 

 

 • Fred Helmer is in 1986 beëdigd door de Kamer van Koophandel als taxateur in goud en zilverwerken en aanverwante artikelen.

 • In 1988 heeft hij een opleiding Business Management gevolgd.

 • In 1992 is zijn vrouw Jolanda bij het bedrijf gekomen en dit heeft geleid tot een spectaculaire groei van de verkoop doordat zij de inkoop van zeer speciale en modieuze sieraden op haar heeft genomen. Tevens voert zij tot op heden de complete administratie en vult zij de website van dit bedrijf.

 • In 1994 zijn Fred en Jolanda derde geworden in de Ondernemersprijs van Rotterdam.

 • In 1994 zijn zij ook aangesloten bij Cachetgroep Nederland, een inkoop organisatie in Nederland.

 • Ook is Fred sinds 1982 aangesloten bij de enige juweliers organisatie van Nederland, de NJU, Nederlandse Juweliers en Uurwerken branche.

 • In 2003 is hij Register taxateur geworden in goud en zilverwerken en aangesloten bij de TMV.

 • 2007 na Baume & Mercier is nu ook het topmerk Ebel aan onze collectie toegevoegd.

 • 2009 Financiële en economische crisis. Het bedrijf haalt toch een mooie omzet omdat er heel veel oud goud wordt ingeleverd tegen hoge prijzen

 • 2012 de vierde verbouwing van www.juwelier.net is een feit. In november is Techno Marine versterkt in de horloge collectie.

 • Fred Helmer Juwelier behoort nu volgens zijn collega's bij de top 50 van Nederland. En in Rotterdam als een van de vooraanstaande juweliersbedrijven. 

bottom of page